Duurzame samenwerking met startups

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om de glastuinbouw te verduurzamen en te laten bloeien. Innovatie is dé sleutel tot een duurzame toekomst en daarom zoeken we startups met dezelfde missie. Heb jij een innovatief idee met een positieve impact op de glastuinbouwsector? Dan nodigen we je graag uit voor een bak koffie!

Samenwerken

We zijn zeker niet nieuw in de wereld van startups. Al jaren werken we samen met startende bedrijven, waarvan een aantal scale-ups en trouwe partners zijn geworden. En met samenwerken bedoelen we ook ECHT samenwerken.

We geven de ruimte om te experimenteren in een pilot, zijn bereid nieuwe ideeën te implementeren als launching customer en delen graag het podium om dit verhaal te vertellen aan de sector.

Investeren

Met een eigen investeringsfonds hebben we de mogelijkheid te investeren in duurzame start-ups die bijdragen aan emissieloze tuinbouw. Met een groot netwerk in de sector en veel kennis en ervaring in het opschalen van innovatieve oplossingen in de kas, brengt Division Q als investeerder veel meer dan alleen een financiële bijdrage.
We focussen ons op vroege fase startups met een duurzame technologie die ze willen valideren in de kas of al gevalideerd hebben en willen opschalen voor commercialisatie.

Zo hebben we in 2023 onze eerste investering gedaan in PATS-Drones, waar we al jaren goed mee samenwerken. Deze investering draagt bij aan het groeien van het bedrijf en het verder ontwikkelen van nieuwe technieken.

We zijn met een heel aantal aspecten van de tuinbouw bezig om ze te verduurzamen. Zo willen we bijvoorbeeld zo min mogelijk fossiele energie gebruiken, meer uit ons teeltoppervlak te houden en alleen nog maar schoon water te lozen. Hier houdt het zeker niet bij op.

Onze deuren staan altijd open! Wil jij deel uitmaken van onze missie om de glastuinbouw te verduurzamen?