Niets is té gek

Koppert Cress maakt gebruik van een hele hoop duurzame innovaties die ze helpen om het bedrijf te verduurzamen, denk bijvoorbeeld aan de zonnecollectoren op het dak, de WKO die honderdvijftig meter diep in de bodem ligt en de warmte die wij in de zomer uit de naastgelegen sloot halen. Dit zijn allerlei innovaties die zelf door Koppert Cress geïnnitieerd en toegepast zijn. Naast deze eigen ontwikkelingen werkt Koppert Cress nauw samen met startups en talenten die zich bezig houden met het verduurzamen van de glastuinbouwsector. En omdat wij ons bezig houden met al deze technische innovaties staan wij open voor steeds meer nieuwe ideeën.

De bedrijfscultuur van Koppert Cress is heel open, alles is mogelijk en niemand staat raar om te kijken als er weer een nieuw gezicht in de kas loopt om zijn/haar innovaties te testen; eigenlijk is niets te gek. Wij willen niet de zoveelste incubator worden, wij willen namelijk echt de toegangspoort tot de glastuinbouwsector zijn. Wij willen niet alleen maar helpen met advies, maar ook echt een mogelijkheid geven om te testen en te ontwikkelen. Wij geloven namelijk dat je als startup In Q beter zit.

Ook beschikken we over een groot netwerk van allerlei verschillende tuinbouwbedrijven over heel de wereld. Door te laten zien dat deze innovaties werken bij Koppert Cress zullen andere tuinders eerder geneigd zijn om in gesprek te gaan en te kijken naar wat mogelijk is om hun kassen te verduurzamen.

Er zijn al een heel aantal startups actief bezig met het ontwikkelen van hun producten bij Koppert Cress. Ze zijn vaak begonnen met een pilot en daarna opgeschaald naar steeds grotere projecten. Zo is de coating van Par+ eerst getest op 50m2 en zijn ze nu al bezig met een oppervlakte van 1000m2. Om daar meer over te lezen, klik dan hier.