Samen het verschil maken

Onze missie

Ons doel is duidelijk; we willen een emissie loze glastuinbouwsector. We weten dat we niet de enige zijn die dit doel hebben. Samen met onze partners streven we ernaar om duurzame oplossingen te verzinnen voor kwekers wereldwijd.
We geloven dat de glastuinbouwsector een belangrijke rol kan spelen in de strijd tegen klimaatverandering. We moeten én willen dus verduurzamen.

Wie we zijn

Division Q is een zusterbedrijf van cressenteler Koppert Cress. Bij Koppert Cress heeft duurzaamheid altijd al hoog in het vaandel gestaan. Daarom heeft het bedrijf ook een aantal ambitieuze duurzaamheidsdoelstellingen opgesteld. Zo wil het in 2025 CO2-neutraal zijn, geen fossiele brandstoffen meer gebruiken en alleen nog maar schoon water lozen. Volledig emissieloos telen dus.

Wij zijn dus opgericht om alle duurzaamheidsprojecten bij Koppert Cress uit te voeren. Alleen daar houdt het niet bij op. We zullen ons actief bezig houden met het delen van technieken en ervaring met de rest van de sector. Ook hebben we de mogelijkheid om te investeren in veelbelovende, innovatieve en duurzame startups om zo ons gezamenlijke doel te bereiken.

In de naam Division Q zit ook een knipoog naar Q, de slimme uitvinder uit de James Bond series. Niet alleen heeft Q ook echt bestaan, hij adviseerde Bond-schrijver Ian Flemming zelfs over de rol.
Q staat voor ‘Quartermaster, kwartiermaker, precies de rol die wij zullen innemen.

Contact

We delen onze verhalen en ideeën graag met de wereld. We staan daarom ook zeker open om in gesprek te gaan over problemen en vraagstukken op het gebied van duurzaamheid. Neem gerust contact met ons op als je vragen hebt, meer wil weten of een samenwerking wil bespreken!