Quantified

Quantified Sensor Technology, een spin-off van de Technische Universiteit Delft, heeft zich gevestigd als een toonaangevend bedrijf op het gebied van innovatieve sensoroplossingen voor de land- en tuinbouwindustrie. Met het meest bekende product, de FireFly-sensor, en een scala aan andere sensoren, biedt Quantified innovatieve oplossingen voor de tuinbouw.

Het oplossen van problemen in de tuinbouw

Een van de grootste uitdagingen voor de landbouw- en tuinbouwsector, is het nauwkeurig monitoren van cruciale groeifactoren en omgevingsparameters. Deze informatie is essentieel om optimale groeiomstandigheden te behouden, de opbrengst te maximaliseren en natuurlijke hulpbronnen zoals water efficiƫnt te gebruiken. Hier komt Quantified om de hoek kijken.

Quantified heeft een reeks sensoren ontwikkeld die een breed scala aan parameters kunnen meten, waaronder temperatuur, relatieve luchtvochtigheid, PAR instraling, luchtstroom, gewicht en elektrische geleidbaarheid (EC).

Wat Quantified onderscheidt, is niet alleen de variƫteit aan sensoren, maar ook de langere levensduur van de batterij, die ongeveer een jaar meegaat bij meetintervallen van vijf minuten tegen een betaalbare prijs.

Het Ontstaan van Quantified en Samenwerking met Koppert Cress

Quantified is ontstaan als een spin-off van de Technische Universiteit Delft en is zich gaan richten op de tuinbouw na een ontmoeting met Koppert Cress. Samen met Koppert Cress heeft Quantified op maat gemaakte sensoren ontwikkeld om verschillende parameters in cressen te meten, zoals gewicht, temperatuur, relatieve luchtvochtigheid, PAR-instraling en barometrische druk. Deze samenwerking heeft geleid tot de ontwikkeling van innovatieve oplossingen voor het optimaliseren van irrigatie en teeltcondities bij Koppert Cress

Naast de samenwerking met Koppert Cress heeft Quantified lopende projecten met agrarische bedrijven, zoals Bejo Zaden en Agro Care in Noord-Afrika. Quantified streeft naar het leveren van hoogwaardige sensoren tegen een betaalbare prijs, waardoor telers de mogelijkheid hebben om meer sensoren te gebruiken en zo de groeiomstandigheden te optimaliseren.

Met sterke samenwerkingsverbanden en een focus op betaalbaarheid en schaalbaarheid, zet Quantified zich in voor het ondersteunen van de tuinbouw in het bereiken van optimale teeltresultaten.

Voor meer informatie kan je kijken op de site van Quantified: Precision Farming | Quantified Sensor Technology