PATS-drones

Mechanische vleermuizen als gewasbeschermingsmiddel

“Het is verbazingwekkend om te zien – of eigenlijk te horen – hoe zo’n kleine drone die ene schadelijke mot elimineert. Schade door rupsen loopt in de duizenden euro’s en we mogen geen insecticiden spuiten.” – Rob Baan, Koppert Cress – 

Je leest het goed, PATS ontwikkelt kleine drones die net als vleermuizen ‘s-nachts op plaaginsecten jagen. Deze plaaginsecten kunnen snel veel schade aanrichten, en regelgeving op het gebruik van bestrijdingsmiddelen wordt snel strenger, naast de toenemende druk vanuit de maatschappij. PATS en Koppert Cress hebben zich gevonden in dezelfde missie, het uitbannen van het gebruik van pesticiden. Hiervoor moet het signaleren en bestrijden van plaaginsecten, zoals motten, op een radicaal andere manier opgelost worden.

Wij geven kwekers de tools om met zowel camera als drone technologie plaaginsecten sneller te signaleren en direct te bestrijden. Daarmee wordt gewasbescherming een stuk efficiënter. Want, we automatiseren allereerst een erg arbeidsintensief proces, we reduceren het risico van schades aan kostbare gewassen en we bieden een residu vrije oplossing.

Zo maken we de tuinbouw klaar voor de toekomst.

Waarom de samenwerking met Koppert Cress?

“Koppert Cress is voor ons de partner die ons de vrijheid en ruimte geeft te experimenteren om onze oplossingen letterlijk en figuurlijk naar een hoger niveau te brengen!”
– Bram Tijmons, PATS Indoor Drone Solutions –
PATS-drones team