PATS-Drones

Mechanische vleermuizen als gewasbeschermingsmiddel

“Het is verbazingwekkend om te zien – of eigenlijk te horen – hoe zo’n kleine drone die ene schadelijke mot elimineert. Schade door rupsen loopt in de duizenden euro’s en we mogen geen insecticiden spuiten.”

– Rob Baan, Koppert Cress – 

Je leest het goed, PATS ontwikkelt kleine drones die net als vleermuizen ‘s-nachts op plaaginsecten jagen. Deze plaaginsecten kunnen snel veel schade aanrichten, en regelgeving op het gebruik van bestrijdingsmiddelen wordt snel strenger, naast de toenemende druk vanuit de maatschappij. PATS en Koppert Cress hebben zich gevonden in dezelfde missie, het uitbannen van het gebruik van pesticiden. Hiervoor moet het signaleren en bestrijden van plaaginsecten, zoals motten, op een radicaal andere manier opgelost worden.

PATS geeft kwekers de tools om met zowel camera als drone technologie plaaginsecten sneller te signaleren en direct te bestrijden. Daarmee wordt gewasbescherming een stuk efficiënter. Want, ze automatiseren allereerst een erg arbeidsintensief proces, reduceren het risico van schades aan kostbare gewassen en bieden een residu vrije oplossing. Zo maken ze de tuinbouw klaar voor de toekomst!

Waarom de samenwerking met Koppert Cress?

“Koppert Cress is voor ons de partner die ons de vrijheid en ruimte geeft te experimenteren om onze oplossingen letterlijk en figuurlijk naar een hoger niveau te brengen!”

– Bram Tijmons, PATS Indoor Drone Solutions –

Investeren in de toekomst

Om de goede samenwerking te benadrukken heeft Division Q besloten om te investeren in PATS. De investering was de logische vervolgstap voor deze samenwerking, vooral door het goede vertrouwen in beide partijen.
Het kapitaal zal gebruikt worden om te blijven groeien en innoveren.

“Het voelt goed dit te doen met investeerders die ons begrijpen en de ruimte geven ons te laten doen waar we goed in zijn.”

– Bram Tijmons, PATS Indoor Drone Solutions –

Wil je meer weten over deze revolutionaire aanpak van gewasbescherming? Klik op het logo om naar de officiële Pats-website te gaan en ontdek hoe zij de bestrijding plagen naar nieuwe hoogten tillen!