PAR+

Een duurzame coating voor diffuus licht zonder lichtverlies

“Onze nieuwste kas is voorzien van diffuus glas en daar zien we de voordelen van. Echter, de rest van ons areaal heeft nog normaal glas. Met behulp van PAR+ kunnen we in deze kassen straks ook profiteren van diffusiteit zonder lichtverlies. Daarom testen we momenteel 1000 m2 van de PAR+ coating.”

– Bart van Meurs, Division Q –

PAR+ (boven) in vergelijking met normale dek (onder)

Wat is PAR+?

Fotoniq ontwikkeld coatings om licht condities in kassen te optimaliseren zonder concessies te doen. Onze PAR+ coating maakt licht diffuus zonder lichtverlies. De coating is eenvoudig aan te brengen op bestaande kassen voor een fractie van de prijs van diffuus glas en gaat 8 jaar mee.

Hierdoor bieden wij met de PAR+ coating een alternatief voor tuinders met bestaande kassen zonder diffuus glas om zo alsnog jaarrond de vruchten te kunnen plukken van diffuus licht zonder lichtverlies.

Waarom de samenwerking met Koppert Cress?

“De beste hulp die een start-up kan krijgen, is een samenwerkingspartner die op industriële schaal opereert.

Dit helpt start-ups om uit hun lab te komen en te leren werken in een industriële omgeving. Zo’n partner is niet makkelijk te vinden omdat elke aanpassing die de start-up maakt een risico is en de productie en de relatie met de klant in het gedrang kan brengen. Koppert Cress omarmt echter innovatie en Division Q heeft ervaring met het integreren van nieuwe technologieën in een operationele omgeving. Bij Division Q gaat het zelfs nog een stap verder; zodra de technologie is getest en bewezen in hun omgeving, houden ze het niet voor zichzelf als een concurrentievoordeel, maar delen ze hun lessen met hun netwerk in de branche. D.w.z. met onze samenwerking kregen we niet alleen een eerste pilotproject, maar ook zeer relevante introducties bij veel van onze toekomstige klanten!

– Sadiq van Overbeek, PAR+ by FOTONIQ  –

CEO Willem Kesteloo en COO Joe Kao

Voor meer informatie kan je kijken op de site van Fotoniq: PAR+ by FOTONIQ of een mail sturen naar info@fotoniq.com.