Broeikas

“Voor Koppert Cress is het afbouwen van fossiele brandstoffen een cruciale factor. Wij hebben daar al heel veel in geïnvesteerd, maar dit project klonk dusdanig ‘over the top’ dat onze interesse werd gewekt.”

– Bart van Meurs, Division Q

Bellenblazen voor gevorderden; dat is in een notendop wat het bedrijf BBBLS (spreek uit: Bubbels) doet. Deze zeepbellen blazen we in de dubbele wand en in het dak van onze Energy Saving Greenhouse, waardoor het warmteverlies met factor 10 omlaag gaat. Hierdoor gebruikt onze kas tot 80% minder energie en kan de warmtevraag helemaal elektrisch ingevuld worden. Wanneer je dat doet met duurzame energie is het zelfs mogelijk om volledig CO2-neutraal in een BBBLS kas te telen. Geen overbodige luxe, in deze tijden van energie- en ecologische crisis. Met diezelfde zeepbellen kunnen we ook de instraling remmen indien nodig; dynamische isolatie én schaduw dus.

“De toekomst heeft haast”, zoals Rob Baan altijd zo mooi zegt. Het is voor ons als bedrijf dan ook enorm prettig om samen met Koppert Cress binnen Division Q nu daadwerkelijk haast te kunnen gaan maken.

“Doordat Koppert Cress bereid was om energie, maar ook kennis in het project te stoppen, werden zij voor ons een belangrijke partner. Want alleen door aandacht en toewijding kun je een dergelijke samenwerking tot een succes maken.”

– Anton Paardekooper