Blockbax

Blockbax is een Low-Code IoT platform dat zich richt op data-analyse, -visualisatie en alarmeringen voor bedrijven. Door middel van een visuele interface, intuïtieve functionaliteiten, en open infrastructuur is het mogelijk om dashboards, alarmeringen en complete oplossingen te bouwen op basis van verschillende databronnen. Hierdoor kunnen bedrijven snel en efficiënt oplossingen creëren en implementeren, zonder dat ze diepgaande kennis van programmeertalen nodig hebben.

Koppert Cress gebruikt het platform momenteel om data van verschillende bronnen samen te brengen in één platform waardoor Koppert Cress snel inzichten kan creëren op basis van hun huidige sensoriek.
Denk hierbij aan sensoren die temperatuur, luchtvochtigheid en PAR meten maar ook sensoren die geleiding en gewicht meten.
Met behulp van het Blockbax platform is er extra context toegevoegd, zijn er grafieken gemaakt om data te analyseren en vergelijken, kaartweergaves met plattegronden, en alarmeringen ingesteld ter monitoring van de verschillende sensoren.

“Blockbax stelt ons in staat om verschillende informatiestromen (voorheen in specifieke portals/dashboards) samen te brengen in één en biedt ons daarmee mogelijkheden om deze data te vergelijken en ons te helpen bij de juiste besluitvorming.

Primair helpt het ons nu om kennis van onze teeltmannen te staven met data of aan te scherpen door het in te zetten voor proeven. Stap voor stap gaat data ons steeds meer helpen.
Wilbert Goes, Koppert Cress

Benieuwd naar de mogelijkheden met Blockbax? Klik dan op het logo om naar de website van Blockbax te gaan!